Menu +

NLP artikelen zoeken

Film maken

Doel: Piekeren of “ het malen van gedachten” stoppen. Voor herinneringen aan het verleden die steeds opnieuw naar boven komen en voor zorgen over de toekomst.
Proces: Als een regisseur de film weergeven in zwart/wit, toevoegen van muziek, stop zetten, achteruit afspelen, in kleur. Door de verandering van submodaliteiten veranderd het gevoel.
Ervaring in het verleden
1. Bepaal het moment waarin je je nog goed voelde, voordat de nare gebeurtenis of periode begon. Bepaal dan het moment dat de gebeurtenis of periode voorbij is en je je weer goed voelt. Maak van beide momenten een stilstaand beeld en zet het voor je neer in zwart/wit.
2. Spoel de film versneld terug met grappige muziek.
Welke muziek vind je grappig? De muppets, circusmuziek of zo´n muziekje van de funniest home video of.. Zet de muziek aan en start de film op het moment na de gebeurtenis of periode. Speel de film achterste voren in zwart/wit en versneld af. Je ziet iedereen achteruit lopen. Je hoeft niet alles wat er gebeurt perfect te zien. Op deze manier schud je de weergave van de ervaring door elkaar, zodat herinnering en emoties worden losgekoppeld. Spoel een aantal keren terug, je zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Voel wat je voelt en ervaar wat je ervaart hoe anders het gevoel is over deze periode of gebeurtenis.
Ervaring in de toekomst
1. Maak een toekomstige “voel je goed” film voor een toekomstige gebeurtenis waar je je nu zorgen over maakt. Projecteer de film voor je op een wit scherm en speel de film af in kleur, met normaal geluid en op normale snelheid, waarin je jezelf ziet omgaan op de gewenste manier in de toekomstige gebeurtenis. Laat je film net zolang duren als jouw film van het verleden. Herhaal dit een aantal keer. Voel wat je voelt en ervaar wat je ervaart hoe anders het gevoel is over deze toekomstige gebeurtenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.