Menu +

NLP artikelen zoeken

Achterhalen van de tijdlijn

De meest effectieve manier om een tijdlijn te achterhalen is door het kader te stellen en een yes-set te creëren en aansluitend doe je de elicitatie. Dit zijn heel vaak de eerst twee stappen van een tijdlijn techniek.

Stel het kader en creëer een YES SET door
“We staan op het punt met een proces te starten dat snel, gemakkelijk en effectief is en waardoor je in staat bent je te ontdoen/bevrijden van oude emoties of overtuigingen die je niet langer meer wilt hebben. Om dat te kunnen bereiken gaan we achterhalen hoe jou onbewuste herinneringen opslaat…..Klaarblijkelijk, weet jij het verschil tussen verleden, heden en toekomst……(kalibreer een instemming)
Om in staat te zijn in het spoor van verleden, heden en toekomst te kunnen blijven, moet je een manier hebben om dat ook te kunnen…….een soort coderingssysteem of informatie opslag systeem…..(kalibreer een instemming)……en dat heet jouw tijdlijn.

Elicitatie
“Als ik je zou vragen om in een richting te wijzen waar je verleden ligt, waarheen zou je die dan willen wijzen?…..(wacht tot de persoon reageert)
En als ik je zou vragen om naar een punt te wijzen in je toekomst, waarheen zou je dan wijzen?……..(wacht tot de persoon reageert)
‘En je heden, waar is dat?…….(wacht op het antwoord van iemand)
Als je deze drie punten met elkaar zou verbinden, lijkt het wel een lijn te zijn, of niet soms?
Dat is je tijdlijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.