Wat kan jij leren? NLP Concreet: de NLP Master Practitioner opleiding.

Wat leer je concreet met NLP? De NLP Master Practitioner opleiding

In de NLP Master Practitioner opleiding leer je NLP technieken te combineren, je leert complexere en "diepere" technieken, en je leert de methode achter NLP: het modelleren, waarmee je zelf NLP technieken kan maken.

Modelleren of model-leren

Je leert het verschil tussen de coach-staat, de modelleer-staat en de trainer-staat. Je bent NLP Practitioner, dus je kan zelf zorg dragen om op het gewenste moment in de gewenste staat te komen/te zijn. Omdat het modelleerproces ook de overdracht van het model betekent, staan we stil bij de 8 voorbereidende stappen van een training en/of presentatie. We staan stil bij de methode van het modelleren, bij de definiëring van het doelvermogen, bij de selectie van een rolmodel, bij de verschillende manieren van het informatie verzamelen, de analyse van de informatie, bij het vormen van het model, bij de uitgangspunten van de overdracht, en bij het 4-mat model, chunking en sequencing. Een eerste praktijkmodellering doen we gezamenlijk, een tweede doe je zelfstandig als eindopdracht.

Taal

We gaan verder met geavanceerde technieken en taalpatronen in NLP. We gaan dieper in op vooronderstellingen, reframing en Double Binds. We behandelen Quantum linguïstiek met de realiteitsstrategie, realiteitsconstructie, Cartesische coördinaten, inductief/deductief taalgebruik en het schuiven met ruimte/tijd. Tenslotte leer je het Sleight-of-Mouth-model (rapheid van tong) van Robert Dilts.

Uitgebreid coachmodel

Je leert om verschillende technieken te combineren, en (nog) flexibeler te zijn in je handelen. Een andere manier van doelen stellen, met de BHAG. Je leert 8 nieuwe (master-)basisvooronderstellingen. Verschillende onderwerpen uit de Practitioner komen samen in het Verenigd veld. Met de kernspeurder leer je snel tot de kern te komen. Je leert coachingresultaten meetbaar te maken. Je leert om de Future pace op verschillende manieren als extra bevestiging te gebruiken. Je leert verschillende complexe technieken uit te voeren.

Overtuigingen, Waarden, Metaprogramma’s, Identiteit en Missie

Je leert hoe je op de verschillende aspecten uitvraagt, en veranderingen teweeg brengt. Je leert de waardenhiërarchie uit te vragen, en op te schonen. Je leert interne waardenconflicten op te lossen, en je leert verschillende technieken om contact te maken diepere gronden, waar woorden niet toereikend zijn. Je leert over de evolutie van waarden, en de rol van waarden in persoonlijke ontwikkeling. Je leert over onbewuste persoonlijkheidprogramma’s (metaprogramma’s), hoe je deze uitvraagt, wat het betekent en hoe je dit gebruikt, en hoe je eventueel interventies kan uitvoeren. Je leert hoe het identificatieproces werkt, en wat je hiermee kan. Je maakt werkelijk contact met jezelf met de de-identificatie techniek, en je ontdekt hoe eenvoudige opmerkingen op identiteitsniveau impact kunnen hebben.

De NLP Master Practitioner is een heel actieve, praktische en intensieve opleiding. Nog meer dan de NLP Practitioner. Is het bij de Practitioner nog redelijk aan de oppervlakte, bij de Master leer je echt de fundamenten van het ‘zijn’ te raken.