Tijdlijn oefening voor extra commitment.

In deze tijdlijnoefening is in stap 7 (vetgedrukt) een interruptie in het proces ingebouwd. Op het moment dat je iemand begeleid en deze is bereid om de stap te nemen, vraag je om extra commitment.

  1. Vindt een angstgevoel, schuldgevoel, schaamtegevoel, spijtgevoel of overtuiging.
  2. Vraag de tijdlijn uit
  3. Zoek de oorsprong: “Wanneer is het oorspronkelijke moment waarop je dit gevoel/deze overtuiging in je vroege jeugd hebt ervaren, dat als je het nu oplost je de grootst mogelijke groei geeft.”
  4. Dissocieer (naast de tijdlijn) & terug LANGS de oorsprong naar “15 minuten voor het 1e moment dat je ook maar iets van de ervaring ‘merkt’.”
  5. Associeer (stap in de tijdlijn)
  6. Hulpbronnen uitvragen en opbouwen, snel: “En jij weet hoe dat voelt, …” en ankeren, slide-anker, en suggestie versterken: “En jij kan dat 2 keer zo sterk maken… En weer… 4 keer… sterker…”
  7. “En zo meteen…, wanneer jij er he-le-maal klaar voor bent…, om dit voor eens en altijd… te veranderen…, dan…, en alleen pas dan… kan jij de stap nemen…Kalibreer op beweging en 1e signaal van nemen stap en interrumpeer: “Voordat je de stap neemt…, weet je echt zeker… dat je volledig en he-le-maal klaar bent… om NU… dit… voor eens en altijd… te veranderen…?” Wacht op stap.
  8. Geassocieerd terug naar het nu: “Doorloop alle gebeurtenissen op jouw tijdlijn die hiermee in verbinding staan. Voel wat je voelt, ervaar wat je ervaart, en merk wat er veranderd is.”