Hiërarchie van delen

Als er sprake is van meerdere interne conflicten dan betekent dat dat er dus verschillende onbewuste programma’s, dan wel delen, intern bestaan voor meerdere vergelijkbare situaties. Deze delen hebben uiteindelijk, in de up-chunk, hetzelfde voor ogen, alleen in de down-chunk streven ze iets anders na wat leidt tot het schijnbare conflict.

 

Aangezien de delen niet in staat zijn om meer dan zichzelf te sturen, om de afweging te maken welk deel wanneer actief wordt, betekent dat dat er een soort managementdeel moet zijn, dat bepaalt welk deel wanneer voorrang krijgt. Er moet een meta-deel zijn dat weet welke delen er zijn, een compleet overzicht heeft, en dat de beslissing neemt welk deel wanneer actief wordt.

 

Ik vraag me af of ik zou kunnen praten tegen dat deel, dat als enige functie heeft, het beheren van alle delen op het onbewuste niveau, en ik zou het deel wel willen vragen “Wat is je allerhoogste doel… dat wanneer compleet… betekent dat je geen andere functie meer hebt dan totale integratie… en zou je aan de delen die je beheert kunnen vragen… om te overwegen wat de allerhoogste bedoeling… de hoogste intentie… van jouw als individu is… totaal zijn… en terwijl zij de hoogste intentie overwegen… vraag ik me af of zij in contact kunnen komen met die hoogste intentie… deze hoogste bedoeling een naam kunnen geven… nu… wat wanneer compleet… zorgt voor volledige algehele integratie op onbewust niveau… met behoud van alle goede lessen… ik zou willen voorstellen om je onbewuste nu toe te staan… om op onbewust niveau te integreren… om totaal en compleet één geheel te zijn…”.