De delendans

 1. “Sluit je ogen, en stel je voor dat je op een plaats bent, ergens in de natuur, een open plek, waar jij je heel comfortabel voelt. En, terwijl je om je heen kijkt, merk je een rechthoekige tafel op, met 6 stoelen er omheen.”
 2. “Vraag je onbewuste om 2 delen van jezelf die je echt leuk en plezierig vindt.  En zie deze delen arriveren, heet ze welkom, terwijl ze gaan zitten aan de tafel. Stel ze aan elkaar voor.”
 3. “Vraag je onbewuste om 2 delen van jezelf die je echt nuttig vindt. En wanneer deze delen arriveren, heet ze welkom, terwijl ze gaan zitten aan de tafel. Stel iedereen aan elkaar voor.”
 4. “Vraag je onbewuste om 2 delen van jezelf die je echt NIET leuk vindt. En wanneer deze delen arriveren, heet ze welkom, terwijl ze gaan zitten aan de tafel. En stel iedereen aan elkaar voor.”
 5. “Vraag aan alle delen aan de tafel ‘Vertel me alsjeblieft wie voelt zich hier het meest onbegrepen?’ Zie wie er reageert. Vraag aan dat deel ‘Wat is jouw positieve intentie, de gift die je mij brengt?’ Luister naar het antwoord. En merk dat de andere delen het belang van de gift begrijpen en waarderen.”
 6. “Vraag aan overige 5 delen aan de tafel ‘Vertel me alsjeblieft wie voelt zich hier het meest onbegrepen?’ Zie wie er reageert. Vraag aan dat deel ‘Wat is jouw positieve intentie, de gift die je mij brengt?’ Luister naar het antwoord. En merk dat de anderen het belang van de gift begrijpen en waarderen.”
 7. “Vraag aan overige 4 delen…”
 8. “Vraag aan overige 3 delen…”
 9. “Zeg tegen de overige 2 delen ‘Ik heb de andere delen welkom geheten aan deze tafel, ik wil jullie ook verwelkomen. Vertel me alsjeblieft, één voor één, de gift die je mij brengt’. Luister naar de antwoorden, en merk dat de anderen het belang van deze giften begrijpen en waarderen.”
 10. “Zie hoe de delen een cirkel van giften vormen door in een kring elkaar de hand te reiken, en terwijl de tafel vervaagt, ga je in het midden van die cirkel van giften staan, en je laat dit innerlijke team toe, samen te smelten in de kern van je hart, te ademen in je longen, te voelen in je botten en te stromen door je bloed.”
 11. “En nu zal ik de basis van je keel aanraken om deze nieuwe integratie vast te leggen. En jij kan het gevoel dat je hebt nu, terwijl ik je keel aanraak, je laten meenemen naar je verleden, net voordat je werd geboren. Wees in de baarmoeder terwijl je dit voelt. En laat jezelf verder teruggaan, verder terug in alle takken van jouw familiehistorie. En nu, met dit geheel geïntegreerd gevoel, diep in je historie, je lichaam en je cellenstructuur, breng het zachtjes en voorzichtig naar voren, door alle takken van je familiehistorie en de jaren van je leven naar dit moment, hier en nu. En zie het rustig, mild en zacht ontwikkelen in je toekomst.”
 12. “Als ik je loslaat, bemerk hoe je leven zal voelen van nu af aan met deze integratie helemaal in jou…”.