5 basisprincipes van middelmatigheid

5 handige stappen om niets te bereiken! Wil jij je verstoppen in middelmatigheid en je leven aan je voorbij laten gaan? Vijf gouden regels die jou daarbij helpen:

  1. Doe maar wat. Het maakt niet uit wat je doet. Weet vooral wat je niet wilt, en probeer dat zo veel mogelijk te vermijden. Al die goeroe’s die het hebben over doelen stellen proberen enkel jou te verleiden tot een hoop gedoe, dus doe lekker waar je zin in hebt. Niets, bijvoorbeeld.
  2. Hou vast aan wie je bent. Jij bent wie je bent, en je doet wat je doet. Aanpassen dat laat je over aan anderen. En als ze het daar niet mee eens zijn: jammer dan! Jij weet dat jij het goed ziet, dat je gelijk hebt, en dat voelt comfortabel. De dingen anders doen is ongemakkelijk en levert alleen maar gedoe op. Jij redt je best, en dat is waar het om gaat. Als je de doet wat je altijd al doet, blijf jij jezelf. Wees je gedrag!
  3. Zoek de bevestiging van jouw gelijk. Jij hebt in het verleden een goed beeld gecreëerd van hoe de wereld werkt, en jij weet dat je gelijk hebt. Het is dus niet nodig om kritisch naar jezelf te zijn; je kan achterover zitten en het leven aanschouwen en in je ervaringen telkens weer de bevestiging vinden hoe goed jij de wereld doorhebt.
  4. Doe niets! Wanneer je iets doet dan veranderen de dingen om je heen, en het is goed zoals het is. Hou je vooral bezig met de vraag WAAROM zou ik iets doen, en HOE hou ik het zoals het is. Besef je dat alles wat je nu kan doen ook later kan, en als het later kan, waarom zou je het dan überhaupt doen? Je hebt tijd genoeg, en de tijd nu kan je het beste gebruiken voor waar je nu zin in hebt.
  5. Bijna tevreden is goed genoeg, en misschien ben je niet overal even tevreden over, maar de dingen zijn nou eenmaal zoals ze zijn. Accepteer dat maar, scheelt een hoop gedoe. Je weet dat de dingen zijn zoals ze zijn, en je laat je niet beïnvloeden door anderen. Wees gesloten, besef je dat je alles al weet, dat het niet uitmaakt wat je doet en wees bovenal lekker passief. Zak lekker onderuit, maak jezelf klein. Verwacht niet te veel, dan valt het ook niet tegen. Het gaat er om dat je over de lat heen komt, en als je de lat wat lager legt, dan ga je er ook overheen.