Menu +

NLP artikelen zoeken

NLP…

Zou het niet mooi zijn, wanneer je een methode kent waarmee je vaardigheden van anderen kon leren? En dan niet zo maar anderen, maar van mensen die ergens heel erg goed in zijn, mensen die uitblinken, mensen die jij bewondert…

 

Dat was het idee waarmee Richard Bandler en John Grinder halverwege de jaren ‘70 de basis voor NLP ontwikkelden. NLP is een manier om te “modelleren”, ofwel overdraagbare modellen te maken van menselijk gedrag.

 

En sinds die start zijn er heel veel modellen gemaakt van het gedrag van mensen die uitblonken op hun eigen gebied. Waarmee NLP een verzameling is geworden van allerlei technieken waarmee je jouw professionele & persoonlijke vaardigheden kan verbeteren.

 

Betere algemene vaardigheden, zoals beter communiceren, beter presenteren, meer grip en controle, meer zelfvertrouwen, meer vrijheid, meer mogelijkheden, doelen stellen en bereiken, meer invloed, beter overtuigen, inspireren, motiveren, coachen, meer effect, adviseren, leiderschap, samenwerken, beter contact, door het toepassen van de modellen uit NLP.

 

Leren ontwikkelen. Meer keuzes in gedrag krijgen, meer mogelijkheden ontwikkelen. Gedragspatronen herkennen en doorbreken. Flexibiliteit om nieuwe vaardigheid in te zetten. Nieuwsgierigheid naar wat werkt. Voor jou zelf, voor en bij een ander. Op professioneel én persoonlijk vlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.