Losmakers

‘Losmakers’ is voor gevangen gedachten, blogs, ideeën, en dergelijke. Die niet in een andere categorie vallen. Van alle categorieën zou deze het dichtst bij een persoonlijke blog komen qua inhoud en bedoeling.

Losmakers, maken iets los. Bij mij zelf, misschien bij anderen. De knoop in mijn zakdoek, niet vergeten, de schreeuw in het ravijn, hopend op een echo.

In de regel zijn het de woorden die de zin maken. Meer niet.

Schrijven: motiverende tips om aan de slag te gaan

Wie ben ik om tips voor schrijven te geven? Niemand, en ik geef ze ook niet; ik verzamel ze enkel. En die verzameling van tips, en gedachten tot nu toe, die schrijf ik hier op. Ideeën die je gewoon via een zoekmachine kan krijgen, waarmee je het schrijven makkelijker kan maken. Motiverende ideeën..

Posted by Rutger in Losmakers

Schrijfoefening: Ontmoeting

Het is een mooie zomerdag. De zon schijnt warm op mijn armen, en terwijl ik de pedalen van mijn fiets met enige kracht beweeg voel ik hoe de snelheid mij met een warm briesje beloond. Het korte t-shirt bolt iets door de luchtstroom en verkort de toch al korte mouwen nog meer. Ik zie de overgang van..

Posted by Rutger in Losmakers

Schrijfoefening: waarheen, waartoe

“Waar kom je vandaan?” vroeg hij aan me. Tja, waar komt iemand vandaan? Waar gaan we naartoe? Wie zijn we? Wat zal het kader zijn waarbinnen dit gesprek verder gaat? Welke richting wil ik het opsturen? Wat zou het niveau zijn dat die ander aankan?

Genereus laat ik zien dat ik vertrouwen..

Posted by Rutger in Losmakers

Zwart-wit denken

 Ik krijg nogal eens het vooroordeel te horen dat ICT’ers (en andere techneuten) alleen zwart-wit kunnen denken. Het is ja of nee. 1 of 0.

 

Natuurlijk wordt een dergelijke observatie door de betreffende spreker voorzien van hoe het dan wel zou zijn: er zijn tussen zwart..

Posted by Rutger in Losmakers

Managen IS OKE

Plan van Aanpak af? Het jaarplan af? En nu? Gaat het document nu de lade in? Wat doe je er mee?

 

Het begint pas met het plan. Na het maken van het plan, ga je er voor zorgen dat het plan wordt uitgevoerd. Gewoon doen wat er in het plan staat, en nog iets extra. En dat extra, dat..

Posted by Rutger in Losmakers

Sociaal-emotionele ontwikkeling op school

De afgelopen weken heb ik van vier verschillende kanten te horen gekregen, dat een kind, weliswaar slim, toch achterliep in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Het kind legt geen contact met de andere kinderen, en valt buiten de groep.

(meer…)

..

Posted by Rutger in Losmakers