Doorbreek de automatische piloot

Iemand schreef eens het volgende:

Soms herken je mensen die op reis zijn, en soms herken je mensen die rondtrekken. Sommige mensen hebben een strak einddoel, sommigen hebben een richting, sommigen kunnen alle kanten op. Misschien besef je wel dat, of ze nu een einddoel hebben of niet, deze mensen altijd goede redenen hebben om te reizen. Zelfs wanneer ze dat niet bewust zijn.

 

Welkom op reis

En nu gaan jouw ogen langs deze woorden. Welke reis heb jij gemaakt om hier te komen? Misschien zie je deze woorden niet eens bewust, zoals wel vaker tijdens het surfen op internet. Misschien is dit de zoveelste site die je ziet, en laat je gedachten gaan. Want je gedachten kunnen terwijl je dit leest heel goed ergens anders zijn, bijvoorbeeld bij een eerdere vakantie. En terwijl misschien terugdenkt aan wat je toen zag, en wat je toen hoorde, hoe het toen rook, en hoe goed dat voelde, kunnen je ogen gewoon verder lezen, terwijl je gedachten dwalen naar andere mooie fijne herinneringen.

 

je kan onbewust handelen

Iedereen heeft soms wel eens dat je, zonder dat je er bij na denkt, als automatisch en onbewust, dingen doet. Momenten waarna je realiseert dat je het al gedaan hebt, en de tijd raakt kwijt. Zodat je aankomt op de plek van jouw bestemming, zonder dat je bewust hebt gereden. Wanneer je een herinnering terughaalt, dan herken je het en je weet dat ik gelijk heb.

 

je kan onbewust op weg zijn

Laat mij je iets vertellen: jij kan aan een drukke snelweg denken, terwijl je misschien bewust wordt dat deze bestuurders, automatisch en onbewust, op weg zijn naar een doel, misschien wel met een steeds sterker verlangen. En terwijl je op de snelweg jezelf kan herkennen als 1 van de bestuurders, die gedachtenloos en automatisch de weg volgt, zie je hoe eenvoudig het is om, automatisch en onbewust, op het verkeer te reageren, doordat de weg al zo bekend lijkt, en je op ervaring je weg kan volgen.

 

hier en nu op weg naar de toekomst.

Misschien sta je er bij stil dat het net anders was vergeleken met waar je jezelf nu gedachtenloos ziet rijden. Met andere auto’s in een nieuwe situatie. Zelfs waar je een seconde geleden reed, ligt bij 100 kilometer per uur al 28 meter achter je. Je kan in je achteruitkijkspiegel nog wel naar het verleden kijken en dan kan je leren dat het beeld dat je hebt anders is dan de werkelijkheid. En je kan steeds sterker beseffen dat hoe verder je achteruitkijkt, hoe kleiner en vager het beeld wordt. Achteruitkijkend kan je leren dat de herinnering anders is dan de werkelijkheid in het nu, en dat achteruitkijken er dus niet toe doet. Je reed daar, je bent nu hier. Meer niet. Je kan nergens anders zijn dan in het hier en nu, op weg naar de toekomst. En dat is goed. Heel goed.

 

Je kan doen wat er gezegd wordt

En terwijl je jezelf misschien automatisch en onbewust je weg kan zien vervolgen, kan je misschien ook merken hoe je reageert op het navigatiesysteem. Een stem van een apparaat dat jou vertelt hoe je waar moet rijden, instructies die je gedachtenloos opvolgt. Je ziet misschien wel in hoe jij je weg laat bepalen door wat dit apparaat tegen je zegt, door wat deze apparaten voor jou het beste vinden met slechts een beperkte keuzevrijheid om daar te komen door de instelling via snelste, kortste of goedkoopste weg te reizen.

 

je keuze maken

Soms gebeurt er iets bijzonders. Misschien wordt je hier en nu wel bewust dat je ogen als automatisch van regel naar regel gaan, van links naar rechts en terug, en hoe je dit leest van woord tot woord, terwijl je dit herkent. Mensen om je heen, situaties, gebeurtenissen, die jou als automatisch en onbewust, hebben doen gaan naar waar je nu staat. Ik bedoel stop, en start je te beseffen welke voordelen juist deze aanpak heeft! Misschien merk je al dat elke gedachte je nu kan doen beseffen dat je meer bewust wordt van wat je nieuwsgierig kan leren, kan bereiken, kan ontdekken en kan ervaren.

 

NLP doorbreekt

En daar kan NLP je bij begeleiden. NLP is als het navigatiesysteem, leidend op weg naar je nieuwe doel. NLP betekent begeleiding op weg naar betere resultaten. Wil jij het anders? Wil jij het beter? NLP staat klaar om jou te leiden naar betere resultaten. NLP helpt je om het anders te doen. NLP helpt je het beter te krijgen.

 

Bewust worden

Laat het maar eens rustig tot je doordringen, kom rustig tot het besef wat NLP werkelijk kan betekenen voor jou, en wat je net gelezen hebt. Misschien heb je nu al een idee hoe goed jij je kan voelen met NLP. Geef jezelf wat jij nodig hebt.

 

Ga mee op reis

En wanneer jij kiest om minder automatisch en onbewust in het leven te willen staan, om zelf je route te willen bepalen, kijkend naar de toekomst in plaats van naar het verleden, een mens op reis te worden, om alle goede redenen die je kan verzinnen!