De verandering met NLP

Ik besef me dat ik nergens aan toe kom. Ik weet niet wat ik wil. Ik kom niet toe aan de leuke dingen die ik wil doen. Ik sta stil. Ik ervaar frictie in mijn leven.

Ergens eind jaren ’90 ben ik op weg naar mijn werk. Mijn gedachten dwalen, langs alle dingen die ik doen moet. Het voelt alsof er steeds meer bijkomt, zonder dat er iets afgerond wordt.

 

Remlichten voor me: file. Ik schakel terug, rem af op de motor, en sta stil. Ik zie hoe iemand het nodig vindt om van baan te wisselen, en hoe deze zich 50 meter voor mij tussen twee andere auto’s wringt. Het getoeter, de lichtsignalen en de remlichten duiden op enige frictie.

 

Frictie die ik herken. Frictie tussen hoe ik het wil hebben, en hoe het gebeurt. Ik zeg tegen mezelf: “Ik moet er NU iets aan doen, want zo wil ik echt niet verder.” En terwijl ik me dat bedenk, belt mijn baas om te vragen waar ik blijf. Hij heeft een nieuw project voor me.

Ik ga op zoek naar een oplossing voor mijn probleem.

Ik kocht boeken, en struinde informatiebronnen af. En ik kwam zoveel verschillende ideeën tegen als dat ik boeken las. En probeerde het ene idee na het andere; absoluut geen idee wat ik moest doen. Het hielp allemaal niets.

 

Gouden bergen werden beloofd; windeieren bleken het.

Uiteindelijk de oplossing gevonden. Vier stappen om verder te komen.

Uiteindelijk vind ik het door een collega. En deze collega was heel, heel erg goed. Het was iemand die ik kon vertrouwen. Hij liet mij zien dat NLP over ervaren gaat; niet over weten. En hij vertelde mij dat er 4 dingen nodig zijn om te komen naar wat je maar wilt. 4 dingen die de verandering maken. Hij zei dat je allereerst moet weten wat je wilt, weten waar je naar toe wilt gaan, dus een doel moet stellen en hebben. En dan een soort plan maken naar dat doel toe. Ten tweede ga je werken aan dat plan, en resultaten halen. Sommige resultaten zullen in lijn zijn met het doel, en sommige niet. Bekijk de resultaten, en zorg dat ze op de lijn liggen naar je doel. Pas desnoods het plan aan. En het derde wat je moet doen, en dat is misschien wel de meest belangrijke, wanneer je niet zeker weet wat te doen, is volledig bereid zijn tot nu veranderen.

Maar je moet wel bereid zijn tot werken aan het nu veranderen, omdat jij het moet doen; niemand anders.

Toen ik later aangaf wat een impact hij op mij heeft gehad, vertelde hij over hoe sommige mensen de adviesgever ophemelen vanwege de bereikte resultaten. En hoe sommige mensen de adviesgever blijven aanprijzen op behaalde resultaten. Onterecht. Want het is niet de adviesgever, maar het is de mens zelf die zorgt voor de verandering. Daarom is het belangrijk om zeker te zijn dat je aan de slag wilt. Want wanneer je voor een goed advies kiest, dan zal er verandering komen, vanuit jezelf.

 

Wanneer je niet bereid bent om te doen wat nodig is, dan is het zonde van jouw tijd.

En weet je bewust van uitstel: elke dag raak je voor altijd kwijt.

Hij vertelde over hoe mensen tijd verspillen door verandering uit te stellen. Wanneer je nu niet iets anders doet, dan kies je er voor om op de oude manier door te gaan. En dat mag. Wanneer je dat wilt.

 

Hij gaf een voorbeeld van een dame die jarenlang het besluit om te veranderen had uitgesteld. En nu, achteraf aangaf dat ze wenste dat ze het direct had gedaan. Meteen, direct toen ze merkte dat ze wilde veranderen. Omdat ze de jaren die ze nu kwijt was, nooit meer terug zou krijgen.

Duidelijkheid, Drive, Daadkracht.

3 basisthema’s zijn belangrijk in verandering:

  • Duidelijkheid helpt je de antwoorden te krijgen op je vragen, conflicten en problemen. En dat je de juiste besluiten neemt in de keuzes die je te maken hebt. Duidelijkheid wanneer je twijfelt, niet weet wat te doen, onzeker bent.
  • Drive zorgt dat je met plezier de dingen doet die je wilt doen. Meer actief en intenser leven, genieten van wat je doet en doen waarvan je geniet.
  • Daadkracht maakt dat je jouw gewenste resultaten bereikt. Dat je werkt aan de echt belangrijke dingen. Dat je gericht succes maakt. Dat je werkt aan jouw resultaten. Niet alleen weten, kunnen en bovenal DOEN!

Starten met plezierig werken aan resultaten!

Met de dame die wenste dat ze eerder gestart was in het achterhoofd, wil ik je iets meegeven. Wanneer jij echt bereid bent om alles te doen wat nodig is, neem dan de 4e stap: wanneer je niet zeker weet wat te doen, verander nu, en wees bereid om iemand te vinden die je kan vertrouwen. Vind iemand die je kan vertrouwen om je te begeleiden. Iemand die weet wat te doen. Omdat ik sindsdien weet wat ik wil. En binnen een maand de 1e resultaten zag, en nu werk aan wat ik wil. Geen frictie meer ervaar. Leuke dingen doe. Plezier heb in mijn werk en leven. Een goede balans tussen werk en prive gevonden heb.

 

Geniet van wat ik wil.

Ik bedoel stop, en doe wat nodig is.

Wat is de eerste kleine stap die jij nu kan maken?